Lietuvos ornitologų draugijos atstovas Gediminas Petkus sako, kad didelė tikimybė, jog tai, ką pakrantėje pamatė Laima, yra remezos lizdas. Nors šis paukštis Lietuvoje nėra retas, tačiau jo dažnai nesutikti, sako ornitologas.

Lizdas L. Šuipienės nuotr.

„Tokių lizdų galima aptikti ant karklų, beržų, prie vandens telkinių: ežerų, žuvininkystės tvenkinių ir pan. Remeza yra kiek mažesnė už žvirblį. Jos lizdas gana įdomus, primena kabančią kojinę, o landa nukreipta į apačią, kad būtų patogiau įlįsti. Lizdas yra sukamas iš karklo, švendro, tuopos pūkų“, – sako jis. Tiesa, lizdas nuotraukoje yra kiek ištaršytas, priduria pašnekovas.

Remeza

Lizdą pradeda statyti patinas, jei patelei tokie namai pasirodo patrauklūs, abu paukščiai juos baigia pinti kartu. Tiesa, vėliau patinas palieka patelę dėti kiaušinių ir stato antrą, o kartais net ir trečią tokį lizdą bei kviečiasi poruotis vis naują patelę.

Taip kabėdami remezų lizdai supasi vėjyje, tačiau paukščiams susilaukti jauniklių tai visai netrukdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją