Gamtos fotografas pasidalijo nuotraukomis, kuriose 2021 m. užfiksuotos visiškai baltos stirnos.

2021 m. Grynas.lt aprašė, kaip Panevėžyje sodybą turinti Daiva taip pat užfiksavo pievoje besiganančias stirnas, iš kurių dvi buvo visiškai baltos.

„Baltos stirnos, nerealus vaizdas ryte važiuojant į sodybą Panevėžio raj., net žandikaulis atvipo“, – prieš kelis metus sakė moteris. Jos darytos dviejų baltų stirnų nuotraukos nustebino ir vietinius fotografus, ir medžiotojus.

Tuomet kilo didžiausia diskusija, ar pastebėtos baltos stirnos nėra danieliai, tarp kurių balta spalva gana įprasta. Tačiau Panevėžio miškų urėdijos Naujamiesčio girininkijos girininkas, medžiotojas Antanas Auglys, kuris išgirdęs istoriją iš pradžių taip pat spėjo, kad tai bus danieliai, pamatęs nuotraukas, patvirtino: „Nėra jokios abejonės, čia – stirnos.“ Visą straipsnį galite paskaityti ČIA.

Išvysti baltą stirną – tikra sėkmė, o dar labiau neįtikėtina pamatyti dvi iš karto. Šios stirnos nufotografuotos 2021 m. Vietiniai kalba, kad pernai dar buvo matyti viena balta stirna, tačiau tikslių duomenų dėl jų likimo nėra.

Baltos spalvos gyvūnams, kai tai nėra natūrali jų rūšies spalva, prisitaikyti prie aplinkos ir išlikti daug sunkiau, mat jie yra kur kas labiau pastebimi plėšrūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją