„Pietryčių Lietuvoje pasirodė įdomiai atrodantys debesys. Tai yra šluotiškieji debesys (lotyniškas pavadinimas – virga). Iš asmeninės (subjektyvios) perspektyvos, dažniausiai tokius (ir lenticularis) debesis Lietuvoje tenka pamatyti būtent pavasarį“, – rašo „Orai ir klimatas Lietuvoje“ specialistai.

Jie paaiškino, kad „virga yra debesų atmaina, kurioje matomi vandens lašelių arba ledo kristalų, krintančių iš debesų, bet dėl garavimo nepasiekiančių paklotinio paviršiaus, ruožai.

Apatinėse šių ruožų dalyse neretai kritulių zona užlinksta, įgaudama kablio pavidalą. Tai susiję su dviem priežastim: šis užlinkimas gali susidaryti dėl vėjo poveikio arba dėl kritulių kritimo greičio pasikeitimo dėl garavimo mažėjant krintančių vandens lašelių arba ledo kristalų dydžiui ir masei.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)