Panašūs rekordai fiksuoti ir anksčiau. 2022 m. spalio 28 d. Grynas.lt rašė, kad iš paukščių stebėjimo bokštelio suskaičiavus visas iš Žuvinto ežero kylančias žąsis, paaiškėjo, jog jų yra 28300. Pernai šie paukščiai antrus metus iš eilės stebino savo gausumu.

2021 m., beveik tuo pačiu metu, Žuvinte buvo suskaičiuota 24540 į laukus išskrendančių žąsų.

Kaip atrodo Žuvinto ežeras, kai jo teritorijoje ilsisi tokia galybė žąsų, galite pamatyti Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos vaizdo įraše.

Apie pačias pirmąsias grįžusias žąsis Žuvinto biosferos rezervatas pranešė dar pernai gruodžio 27 d. Anot jo, pilkosios žąsys yra artimieji migrantai, vėlai išskrendantys iš Lietuvos, bet parskrendantys iš žiemojimo vietų anksčiausiai.

„Nenustembame, kai šie paukščiai pasirodo Žuvinte iškart po naujųjų, jei tik atšyla. Tiesa, grįžus šalčiams, jos taip pat sėkmingai gali išskristi ten, kur geresnės sąlygos sulaukti tikro pavasario“, – buvo rašome rezervato pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją