„Gyvenime būna įdomių sutapimų. Štai šį savaitgalį Pelėdnagių kaime namo kamine įstrigo pelėdžiukas.
Savaitgalį Kėdainių rajone, Pelėdnagių seniūnijoje, Pelėdnagių kaime, vienos šeimos rytą sudrumstė nerimas: kamine girdėjosi neįprasti garsai, tarsi kažkas cypia. Kamine kažkas buvo įstrigęs. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai nežinojo ko tikėtis. Visi iš pradžių galvojo, kad gali būti įstrigusi kiaunė arba šeškas“, – rašo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba (VPGT).

„Atidarėme ventiliacijos angą, ji buvo siaura, namo viduje ir prie krosnies nieko nesimatė. Kolega negalėjo ištraukti, tada aš kišau ranką su pirštine į tą angą, nes mano ranka plonesnė. Vos jį pasiekiau, užčiuopiau nelaimėlio nugarą, suėmiau jį tvirčiau už plunksnų, ir šiaip ne taip ištraukiau. O kai ištraukiau – smagiai juokėmės“, – VPGT cituoja Kėdainių rajono savivaldybės ugniagesį gelbėtoją Žydrūną Kiškį.

Spėkite, ką ištraukė? Ogi pelėdžiuką! Gelbėtojas sako, nesitikėjo, kad tai bus paukštis. Koks jausmas, kai trauki iš tamsos kažką ir nežinai ką ištrauksi? „Nesvarbu, ką ištrauksi, vis tiek reikia kažkam įstrigusiam padėti“, – sako Ž. Kiškis.

„Išgelbėtas pelėdžiukas buvo sveikas, nesusižeidęs ir sodybos šeimininkai labai džiaugėsi laiminga gelbėjimo operacijos pabaiga. Ugniagesiai gelbėtojai paliko paukštį pasisvečiuoti. Močiutė nuskubėjo pjaustyti mėsytę – norėjo pelėdžiuką pamaitinti“, – pasakoja VPGT.

Pasirodo, kad tai ne vienintelis savaitgalio nuotykis, kurį teko patirti ugniagesiams gelbėtojams su gyvūnais. Dėl Biržuose, Vytauto gatvėje, renovuojamo namo sienoje įstrigusio paukščio šiems teko nuardyti dalį sienos, kad jį išlaisvintų.

O štai Ignalinos rajone, Vidiškių seniūnijoje, Vidiškių kaime, ugniagesiai gelbėtojai vadavo stirną, kuri buvo įstrigusi tarp metalinių tvoros strypų. Stirna nenukentėjo, ją ugniagesiai gelbėtojai paleido į gamtą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)