Moteris sako, kad tai buvo tikrai įsimintina diena.

„Šiandien išėjusi pasivaikščioti pajūriu pastebėjau į krantą iš jūros nublokštą paukštelį. Kai paėmiau į rankas, pamačiau, kad vargšelis įsinarpliojęs į kažkokius sintetinius siūlus. Dėka sutikto pono Šarūno išnarpliojom, nors rankas iki kraujų sužnaibė. Esu laiminga“, – rašė ji, kai prieš šešias dienas iš žvejybinių tinklų vadavo laibasnapį narūnėlį. Šį paukštį dėl jo išvaizdos labai nesunku palaikyti pingvinu.

Moteris sako, kad prieš nerdamas į jūrą paukštis jau buvo aprimęs, jis dar kartą atsisuko ir padėkojo. „Visam gyvenimui liks atminty jo žvilgsnis“, – sakė ji.

Laibasnapiai narūnėliai yra vandenyje nardantys paukščiai. Jie gyvena šiaurinėse šalyse, dažnai įsikuria ant stačių, uolėtų krantų. Lietuvoje šis paukštis taip pat pastebimas nebe pirmą kartą. Artimiausios šalys, iš kur jis galėjo atkeliauti, yra Danija ir Švedija.

Pajūrio regioninis parkas taip pat pasidalijo šia istorija.

„Laibasnapį narūnėlį žmonės mėgsta pavadinti pingvinu, nors jis puikiai ir toli skraido. Peri vadinamuosiuose paukščių turguose, ant uolų. Plačiai jūrose ir vandenynuose paplitęs paukštis, Baltijoje perintis ties Švedija.

Iki mūsų krantų atskrenda žiemojimo metu, bet būna gana toli nuo kranto ir mes pamatome juos tik kai atsitinka kažkas negero, apsinuodija nafta, plastiku, įsivelia į tinklus ar kažkokia liga užpuola.

Nuotraukoje paukštis įsivėlęs į jūroje išmesta žvejų tinklą. Tokie tinklai vaiduokliai tampa tikru prakeiksmu paukščiams, dar ilgai beprasmiškai žudo žuvis“, – komentavo jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją