„Šiemet sulaukėme itin daug klausimų dėl saulės ir vėjo jėgainių įrengimo. Dėl to labai džiaugiamės! Neatsilieka statybų ir renovacijos temos bei su jomis susiję įvairūs klausimai. Nemažai sulaukiame aplinkosauginių skundų, nes pasirodo, kad vis dar yra nežinančių, jog reikia kreiptis į Aplinkos apsaugos departamento kolegas.

Taip pat ir su #GPAIS, čia patariame užsukti į www.gpais.eu/pagalba, kur galima rasti visus kontaktus skirtingoms problemoms spręsti. Nuolat ateina skambučiai dėl kompensacijos sunaikinus taršų automobilį ir ar tikrai parūpinsime 1000 eurų kompensaciją. Taip pat į penketuką pakliūva ir želdinių tema bei pykčiai tarp kaimynų, kuriuos irgi bandome išspręsti“, – rašoma pranešime.

Ministerija primena, kad jų svetainėje yra atnaujinta dažniausiai užduodamų klausimų skiltis, todėl gyventojai ten gali ieškoti atsakymo į savo klausimą pirmiausiai. Šią skiltį rasite ČIA. Jei vis tik atsakymo ten nebus, ministerija laukia laiškų ir skambučių.

„Šiemet sugebėjome atsakyti net ir į tokius klausimus ar skundus.

Gyventojas skundėsi, kad šalia jo namų labai garsiai loja šunys. Prie skundo buvo pridėti priedai – keli 10 min trukmės garso įrašai, kuriuose visą laiką girdėjosi šunų lojimas.

Šuo loja

Gyventoja skundėsi, kad naujuose namuose ant lubų užaugo grybas (vėliau buvo patikslinta, kad pelėsis) ir norėjo, kad mes, kaip atsakinga už aplinką institucija, išspręstume problemą, nes „grybas į namus pakliuvo iš aplinkos“.

Susirūpinęs gyventojas pranešė, kad pastebėjo gulbę ne vandens telkinyje ir norėjo, jog atvažiuotų aplinkosaugininkai ir palydėtų ją iki ežero. Buvo įsitikinęs, kad gulbė turi būti vandenyje, o sausumoje gyventi negali.

Gyventojas skambino pranešti, kad maudantis ežere jį užpuolė nematytas gyvūnas. Nuotraukos padaryti nespėjo, pateikė tik žodinį apibūdinimą, kuris skambėjo taip: „agurko dydžio juodas padaras, kietu kiautu ir šešiomis kojomis, neturintis galvos, labai greitas ir skaudžiai kandantis“.

Gyventoja skambino prašydama konsultacijos apie kačių psichologiją. Pas ją atklydo kelios katės, kurias norėtų priglausti, bet nelabai žino, kaip reikia su jomis elgtis.

Džiaugiamės, kad pastebite aplinką ir rūpinatės aplinkosauga“, – rašė ministerija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją