PETA nori, kad Elono Musko bandymai su gyvūnais įmonėje „Neuralink“ būtų nutraukti, ir teigia, kad geriausias būdas tai padaryti - milijonams „Twitter“ programėlių naudotojų pasisakyti prieš vyriausiąjį Twitter'į.

Gyvūnų teises ginančios organizacijos atstovas TMZ sakė, kad „Neuralink“ ir Kalifornijos Deiviso universitetas yra atsakingi už mažiausiai 15 beždžionių žūtį dėl Elono Musko siekio įkišti lustą į žmogaus smegenis“.

PETA teigia, kad tokie eksperimentai kitose bendrovėse buvo atliekami mažiausiai du dešimtmečius, tačiau pažymi, kad vos per kelerius metus „Neuralink“ pati pradėjo kaupti gyvūnų lavonus.

Organizacija priduria: „Eksperimentai su gyvūnais ir jų žudymas niekada nėra geras mokslas, o kadangi Musko eksperimentuose dalyvavusios beždžionės taip pat mirė dėl priežasčių, nesusijusių su šiais tyrimais, laboratorija turėtų būti uždaryta.“

PETA sprendimas, kaip mums sakoma, apima raginimą USDA generaliniam inspektoriui išsiaiškinti, kodėl tariamai buvo pažeisti gyvūnų apsaugos įstatymai - kaip nurodyta „Reuters“ pranešime, kuriame išsamiai aprašytas įmonės darbuotojų susirūpinimas dėl didėjančio bandymų su gyvūnais ir jų mirčių skaičiaus.

„Reuters“ teigimu, nuo 2018 m. „Neuralink“ buvo nužudyta mažiausiai 1 500 gyvūnų, kad būtų atlikti tyrimai ir laikomasi tariamo E. Musko nustatyto lusto grafiko.

Dabar PETA siekia daryti spaudimą Elonui, panaudodama jo naująjį 44 mlrd. dolerių vertės žaislą prieš jį patį - ji ragina „Twitter“ naudotojus užtvindyti programą protesto žinutėmis su žyma @elonmusk ir jo bendrovė @neuralink.

Šių metų pradžioje buvo tam tikrų užuominų, kad Elonas pradės bandymus su žmonėmis, tačiau, atrodo, kad tai dar neįvyko.