Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos gavę pranešimą, nuvykę į įvykio vietą nustatė, kad iš AB „Klaipėdos vanduo“ paviršinių nuotekų tinklų per išleistuvą bėga tamsus, purvinas vanduo.

Iškviesti Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai, kurie paėmė laboratorinius mėginius skendinčių medžiagų koncentracijai nustatyti. Preliminariai, incidentas galėjo įvykti dėl sniego tirpsmo ir lietaus, kai nuo miesto gatvių su paviršinėmis nuotekomis subėga visi nešvarumai.

Šiuo metu tyrimas tęsiamas, pradedamas atsakingo ūkio subjekto už paviršinių nuotekų tinklų eksploatavimą neplaninis patikrinimas.

Aplinkosaugininkai primena, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją