1. Izoliuokite lemputes arba jų atsisakykite

Visus užburia kalėdinės lemputės, tačiau jūsų katė gali mėginti kramtyti jų laidus. Nesvarbu, ar lemputės šviečia ryškiai, ar yra išjungtos, kramtydama laidus katė gali nusideginti burną ar net būti nutrenkta elektros srovės. Todėl pagalvokite apie investiciją į apsauginį laidų gaubtą, kad išvengtumėte augintinio sužalojimų.

Kalėdų eglutė ir katė Shutterstock

2. Eglutę papuoškite varpeliais

Kai kurie žmonės katėms ant kaklo kabina varpelius, kad žinotų, kur jos eina ir kuo užsiima. Tą patį sprendimą galite pritaikyti ir savo Kalėdų eglutei. Perkelkite brangesnius papuošalus į aukštesnes medžio vietas, o ant apatinės dalies uždėkite keletą skambančių varpelių. Kai išgirsite juos skambant, žinosite, kad jūsų katė priartėjo prie medelio ir metas ją sudrausminti.

3. Rinkitės popierinę girliandą

Jei turite augintinį, vertėtų atsisakyti tradicinės blizgučių girliandos. Nors ji nėra itin toksiška, tačiau taip pat nėra lengvai virškinama. Kai jūsų katė suėda blizgučių, jie gali tapti kliūtimi virškinimo trakte. Jei taip nutiks, teks keliauti pas veterinarą. Turint augintinį geriausia rinktis popierines girliandas.

Kalėdų eglutė ir katė Shutterstock

4. Panaudokite konkorėžius

Rekomenduojama keletą miško kankorėžių apipurkšti obuolių actu ir padėti juos eglutės apačioje. Katės paprastai nekenčia šio kvapo ir greičiausiai vengs tos vietos.

5. Neišmeskite apelsinų žievėlių

Žiemą daugelis mėgsta valgyti apelsinus, tad jų žievelės neišmeskite. Ar žinojote, kad katės nemėgsta apelsinų kvapo? Jų žievelių patariama padėti po eglute, kad katės prie jos nesiartintų.

Apelsinai

6. Apipurkškite

Gyvūnų parduotuvėse galima įsigyti specialių purškiklių, kurie atbaido kates. Apipurkškite juo eglutės šakas ar dekoracijas po eglute, tai augintinį turėtų sulaikyti. Jei tokio purškiklio neturite ar norite natūralesnio varianto, jį galite pasigaminti sumaišę vandenį su citrinžolių eteriniu aliejumi.

7. Apsaugokite kalėdinės eglutės stovą

Žinote, kas atrodo smagu katei? Žaisti su kalėdinės eglutės stovu. Jei turite dirbtinę eglutę, galite tiesiog uždengti ją audiniu arba medžiu. Tačiau jei turite tikrą eglutę, reikalai bus šiek tiek sudėtingesni. Be to, kad su ja smagu žaisti, katės taip pat mėgsta paragauti vandens, kuriame eglutė stovi. Deja, medelio sakai gali būti kenksmingi, todėl reikia apriboti prieigą apvyniojant stovą, pavyzdžiui, aliuminio folija.

8. Aptverkite

Apsvarstykite galimybę aptverti eglutę grotelėmis. Jei katė mėgsta šokinėti, statykite eglutę toliau nuo stalų ar kėdžių, nuo kurių augintiniui būtų patogu tvorelę peršokti.

9. Eglutę kabinkite ant lubų

Idėja norintiems šventes sutikti originaliau – Kalėdų medelį galite pakabinti ant lubų viršūne žemyn. Taip augintinis jos nepasieks, o jūs turėsite išskirtinį šventinį įvaizdį.

Kalėdų eglutė ir katė Shutterstock

10. Rinkitės nedūžtančius žaisliukus

Kad ir kokie gražūs būtų stikliniai eglutės žaisliukai, kačių augintojams tokiais Kalėdų medelio puošti nederėtų. Labai dažnai katės žaidžia su eglutės papuošimais, todėl juos numeta ant žemės. Stikliniai žaisliukai tuoj pat sudužtų, be to kiltų pavojus susižeisti tiek gyvūnui, tiek žmonėms. Verčiau rinktis nedūžtančius papuošimus. Taip pat juos reikia gerai pritvirtinti, kad būtų sunkiau numesti.

Parengta pagal countryliving.com ir dailypaws.com informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją