„2022-ieji paskelbti Gyvūnų gerovės metais, todėl aplinkosaugininkai nuolat tikrina ne tik neteisėtos prekybos gyvūnais atvejus, bet ir tai, ar apmokant medžioklinius šunis, laikomasi jiems taikomų reikalavimų“, – sako Veiklos organizavimo skyriaus vadovė Mantė Ramanauskienė.

Pasak M. Ramanauskienės, tikrinimai parodė, kad, rengdami šunis medžioklei, dar ne visi žino, kokių reikalavimų privalu laikytis – nustatyti du pažeidimai.

„Džiugu, jog pavyko užkirsti kelią, kad su laukiniu gyvūnu – barsuku nebūtų atlikti šunų lauko bandymai. O barsuką be jokių sužalojimų paleidome atgal į laisvę, kur jam ir vieta“, – pabrėžia Veiklos organizavimo skyriaus vadovė.

Aplinkosaugininkai primena, kad laukiniai gyvūnai negali būti paimami iš natūralios aplinkos be nustatyta tvarka išduotų leidimų, o renginiai su gyvūnais privalo būti organizuojami laikantis nustatytų reikalavimų.

Norint laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus, reikia jų teisėtų įsigijimo dokumentų ir leidimo laikyti laukinius gyvūnus, kurį išduoda Aplinkos apsaugos agentūra.

Be to, draudžiama laikyti nelaisvėje gyvūnus, kurie yra draudžiamų laikyti gyvūnų sąraše (katininius, šuninius, kiauninius ir kitus išvardintus sąraše).

Tą patį vakarą aplinkosaugininkai, tikrindami medžiotojus, nustatė tris medžioklę reglamentuojančius teisės aktų pažeidimus.

„Aplinkos apsaugos departamentas ir toliau koncentruosis į tuos patikrinimus, kur kyla didžiausios rizikos saugomoms vertybėms ir tikimybė, kad gali būti nesilaikoma aplinkosauginių reikalavimų.

Todėl, kad išaiškintume pažeidimus, bus pasitelkiama daugiau pareigūnų iš skirtingų regionų, taip pat bus taikoma rotacija tarp padalinių“, – pažymi M. Ramanauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją