Bilis, Nefritas, Taisonas, Elzė ir Erikas į laukinių gyvūnų centrą atvyko iš skirtingų šeimininkų. Iš pradžių paukščiai buvo apgyvendinti kartu viename aptvare, o paskui dalijosi viena erdve su kitomis ten esančiomis papūgomis. Tai turėjo padėti joms prisitaikyti. Tačiau, matyt, laikas, praleistas kartu, išugdė jiems ir keletą blogų įpročių.

„Jie visi keikėsi, – „CNN Travel“ sakė renginio vietos vadovas Stevas Nicholsas. – Buvome šiek tiek susirūpinę dėl vaikų.“

Darbuotojai manė, kad paukščiai ilgainiui nustos nešvankiai kalbėti, kai bus viešai matomi. Tačiau jie to nepadarė. Dalijimasis vienu aptvaru su kitais paukščiais juos dar lengvabūdiškiau nuteikė.

„Jos tiesiogine prasme per labai trumpą laiką pradėjo keiktis viena ant kitos. Kuo daugiau jos keikiasi, tuo labiau juokiamasi, o tai paskatina jas keiktis dar kartą“, – sakė Stevas Nicholas.

Linkolnšyro laukinės gamtos parko papūga

„Kai susirenka keturios ar penkios papūgos, kurios išmoko keiktis ir natūraliai išmoko juoktis kai nusikeikia, turime situaciją kai vienas keikiasi, kitas juokiasi, ir viskas tampa panašu į seną darbininkų klubo scenarijų, kai jie visi tik keikiasi ir juokiasi“, – sako jis.

Papūgos buvo laikinai pašalintos iš viešos ekspozicijos, nes centro darbuotojai nieko negalėjo padaryti. Jie tikėjosi, kad jos galiausiai pamirš šį blogą įprotį.

Besikeikianti papūga nėra neįprastas vaizdas. Šie spalvingi paukščiai garsėja gebėjimu išmokti daugybę žodžių, o kai kalbama apie įžeidžiančią kalbą, atrodo jiems yra dar paprasčiau. „Priimti besikeikiančią papūgą nėra neįprastas dalykas, tai nutinka turbūt tris ar keturis kartus per metus“, – taip pat sakė Stevas Nicholsas.

Viena papūga tapo interneto sensacija po to, kai panaudojo keletą itin spalvingų žodžių, norėdama pasveikinti ją bandžiusį išgelbėti ugniagesių ekipažą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją