Kaip pasakojo stumbrą Vilkaviškio rajone nufotografavęs vyras, laukinis gyvūnas atėjo prie karvių ir apie pusvalandį kartu su jomis ėdė žolę. Vėliau pasišalino. Vyrui pavyko prie jo privažiuoti su traktoriumi, tačiau šio gyvūnas nepasibaidė.

Iš kur stumbras atėjo, Vytautas sakė nežinantis. Gyvūnas šioje vietoje anksčiau pastebėtas nebuvo.

„Šioje vietovėje šį didingą gyvūną matome pirmą kartą. Niekada neteko matyti laukinio stumbro laisvėje. Tai tikrai gražus ir didingas gyvūnas“, – pasakojo pašnekovas.

Vieta, kur stumbras pasirodė, nuo Vytauto namų nutolusi maždaug 2-3 km. Tuose laukuose jis gano karves.

Vilkaviškio girininkijos girininko pavaduotojas Tautvydas Grimaila sako, kad vietiniai medžiotojai žiemą buvo pastebėję, jog į jų šėryklas atėjo stumbras, gali būti šis su karvėmis užfiksuotas individas yra tas pats gyvūnas.

Anot jo, paprastai stumbrai gyvena bandomis. Gali būti, kad šis stumbras atsiskyrė nuo bandos ir vienintelis užsuko į Vilkaviškio rajoną, mat daugiau čia klajojančių stumbrų pastebėta nebuvo.

Paklaustas, kodėl stumbras pasirinko karvių draugiją, girininko pavaduotojas spėjo, kad gyvūną galėjo patraukti tai, jog karvės yra į jį panašios, o savo bandos jis šiuo metu neturi. Atklysti į Vilkaviškį, kaip spėja T. Grimaila, stumbras galėjo ir iš Pašilių stumbryno, ir iš Lenkijos, tačiau tiksliai žinoma nėra.

Jis įspėjo, kad artintis prie laukinių gyvūnų nereikėtų dėl saugumo: „Gyvūnai yra nenuspėjami, todėl geriau juos iš tolo palydėti akimis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)