Tai – pajūrinis pelėžirnis. Jis nėra saugomas ar labai retas, tačiau jam tinkamų augaviečių nėra tiek daug, nes jis auga būtent kopose. Paprastose pievose jo nerasite.

Jis būdingas pajūrio kopoms. Ne toms, kurios visiškai užauga augalais, bet toms, kurios dažnai yra pamindomos poilsiautojų, atviresnėms.

Gana dekoratyvus augalas, kaip ir dauguma pelėžirnių turi lapus, kurie yra plunksniški, dažnai sudėtinis lapas baigiasi tokia susisukusia virkštele. Augalas yra kylančiu stiebu, bet nebūna status ir aukštas, daugiau driekiasi pagal kopas.

Nužydėjus purpuriniams žiedams susiformuoja ankštelės, kaip ir visų pupinių šeimos augalų. Jose yra sėklytės. Joms sudygti papuolus į smėlį, kur drėgmės nedaug, nėra labai lengva, todėl rekomenduojama augalo nerauti, nenaikinti, net jei jis ir nėra saugomas.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją