Šerniukams pasiekti mišką trukdė mišką juosianti tvora. Todėl aplinkosaugininkai nusprendė laukinius gyvūnus palydėti tvoros pakraščiu, kad jie nerasdami kelio atgal į mišką, neišlėktų į automagistralę.

„Sulėtinome automobilio greitį, įsijungėme švyturėlius, kad šerniukai judėtų į priekį. Taip juos palydėjome iki atkarpos, kur gyvūnai galėjo saugiai sugrįžti į mišką“, – sakė Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Kaip teigė D. Jurevičius, mes aplinkosaugininkai, negalime likti abejingi netikėtai kelyje aptiktiems laukiniams gyvūnams. „Suprasdami riziką, kad šie gyvūnai gali išlėkti į kelią ir būti partrenkti, jiems pagelbėjome. Be to, šerniukams išlėkus į automagistralę pavojus kyla ne tik jiems, bet ir vairuotojams“, – pabrėžia aplinkosaugininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją