Vaizdo įraše matyti, kad meška staiga atsiranda vienoje kelio pusėje ir greitai perbėga į kitą bei dingsta tarp medžių. Vieta, kurioje meška pastebėta ribojasi su Anykščių rajonu.

Vietinis medžiotojas Teofilis sako, kad sprendžiant ir vaizdo medžiagos tai turėtų būti jauna meška – ji nėra didelė. Anot jo, meška šiemet matyta ir Anykščių rajone.

„Kiek teko kalbėti su žmonėmis, ūkininkais, kadangi ši vieta ribojasi su Anykščių rajonu, apie Kavarską žmonės taip pat buvo pastebėję mešką šiais metais. Ko gero, ji tose apylinkėse ir sukasi. Gali būti, kad apsistojo ilgesniam laikui“, – sako jis.

Medžiotojo teigimu, meškų jaunikliai paaugę atsiskiria ir gyvena vieni. Galimai ji ieško sau naujos teritorijos. Jis taip pat sako, kad rajone anksčiau nebuvo vilkų, jie atsirado pernai. Taip pat ir su meškomis – jų anksčiau nebuvo matyti.

„Meška paprastai vengia žmonių, bet jeigu ji yra suirzusi arba serganti, turinti kirmėlių, gali būti ir agresyvi“, – sako medžiotojas ir pataria sutikus mešką elgtis ramiai ir tyliai, be jokių staigių judesių pasišalinti.

Šie gyvūnai, jo teigimu, per parą gali nueiti daugybę kilometrų. Tai priklauso nuo to, kokie jos poreikiai, kur yra maisto. Meškos yra visaėdės, todėl gali maitintis tiek augaliniu, tiek gyvuliniu maistu.

Grynas.lt apie meškų pasirodymus šiemet jau rašė. Marcinkonių apylinkėse jos pėdsakai buvo užfiksuoti vasario 7 dieną. Po dviejų dienų, vasario 9 dieną, įspaudai sniege pastebėti ir šiauriniame Kapiniškių kaimo pakraštyje. Vėliau – Aukštaitijos nacionalinio parko teritorijoje.

Šiuo metu manoma, kad Lietuvoje meškos negyvena. Paprastai jos į mūsų šalį kartais užklysta iš Baltarusijos. Vis dėlto medžiotojas sako, kad vieta, kurioje meška pastebėta trečiadienį, yra gana nutolusi nuo valstybės sienos, tačiau pasakyti, iš kur ji atklydo ir kur nukeliavo, kol kas nėra kaip.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją