„Geros naujienos yra gerai! Net jei jų reikia palaukti beveik 10 metų. Tokią šventę mums padovanojo Igoris S. kartu su Olegu K. Tikimės, kad šventę padovanojo ne tik mums, ne tik mūsų skaitytojams, bet ir sau, mat aptikti žieduotą mažąjį erelį rėksnį ir dar sėkmingai nuskaityti bei nufotografuoti laukinio laisvo paukščio žiedą – patikėkit, ir sėkmė, ir yra ką veikti. Ačiū už tai!“, – rašė organizacija „Padėkime ereliams“.

„Jūsų dėmesiui erelis MZ. Prieš kelias dienas nufotografuotas Šilutės rajone. Netoliese nuo ten (apie 15 km) ir išsiritęs. Bet išsirito jis 2013 metais! Ir nuo to laiko jau 9 kartus sėkmingai nuskrido į Afriką, tiek pat kartų sėkmingai sugrįžo, kaskart „susukdamas“ kokius 20 ar daugiau tūkstančių km. Pagalvokite dar kartą – nes 9 metai, 20 tūkstančių km, 15 km. Sugrįžo čia, namo, ir gal, tikėkimės, jau pats čia augina ar augins jauniklius“, – teigiama įraše.

Organizacija taip pas sako, kad paprastai erelių rėksnių lizduose išauga tik vienas jauniklis, nors dedami du kiaušiniai. Tačiau kartais pasitaiko išimčių. Taip nutiko ir su šiuo ereliu. Lizde sėkmingai išaugo ne tik jis, bet ir jo jaunesnysis brolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją