Netoli Mehlmeiselio miesto esančio gyvūnų parko valdytojas Eckardas Mickishas sakė, kad šerną Rusijos prezidento Vladimiro Putino garbei pavadino prieš trejus metus, nes gyvūnas yra grynaveislių rusiškų šernų palikuonis.

„Šiandien švenčiame šerno pervadinimą. Jo naujasis vardas yra Eberhoferis. Kodėl nusprendėme jam duoti naują vardą? Kad nuotaikingos parko atmosferos nebeterštų Putino vardas bei iš pagarbos ukrainiečiams, kurių šiame parke apsilanko vis daugiau. Ypač vaikams visai nereikia girdėti žodžio „Putinas“. Taigi, dabar šerną vadinsime garbingu Eberhoferio vardu“, – sako gyvūnų parko savininkas Eckardas Mickishas.

Eckardas Mickishas nusprendė, kad joks šernas nenusipelnė tokio vardo, ir socialiniuose tinkluose paprašė žmonių sugalvoti naują. Iš 2700 pasiūlytų variantų daugiausia balsų surinko Eberhoferis – populiarių knygų personažo (policininko) vardas. Antradienį šernas buvo oficialiai pervadintas naujuoju vardu ir gavo didelį biskvitinį tortą su marcipanais.

„Manau, kad tai geras sprendimas, nes kai ateina šėrimo metas ir gyvūnų parko darbuotojai kviečia šerną, nelabai smagu girdėti žodį „Putinas“. Lankytojams irgi neturėtų būti itin malonu. Turint omenyje, kas vyksta Ukrainoje, gal ir nebloga mintis pakeisti vardą. Nors galėjo ir palikti, nes visai tinka!“, – sako parko lankytojas.

Beveik 200 kg sveriantis šernas yra apie tris kartus sunkesnis už paprastai Vokietijoje sutinkamus šernus.

Didžiąją pervadinimo ceremonijos dalį Eberhoferis slapstėsi už medžių, o jo tortą surijo kitas šernas.