„Tame kaime gyvenau daug metų, dabar ten gyvena mano tėtis ir močiutė. Žalčiai filmuoti prie bažnyčios, ten jų yra daugybė. Jie gyvena po bažnyčios laiptais. Kai šilta, jų galima labai daug pamatyti aplink Šv. Onos bažnyčią, taip pat šliaužiojančius kapinėse“, – pasakoja juos nufilmavusi Vanda.

Anot jos, dar prieš kokius 10 metų žalčių tiek nebuvo, tačiau greitai prisiveisė daugybė ir sutikti jų jau galima ne tik prie bažnyčios, bet ir visame kaime.

„Nebuvo jų tiek daug, bet labai greitai prisiveisė. Ir ne tik prie bažnyčios, bet ir visame kaime. Išsigąsti neišsigandau, nes žinau, kad jų ten daugybė būna, tai tik kai pašviečia saulutė iškart reikia žvalgytis po kojomis, kad neužmintum. Kiek buvo žalčių neskaičiavau, nufilmavau tik vienoje laiptų pusėje juos, o jų buvo labai daug aplink visus laiptus ir tujose, kurios auga prie bažnyčios“, – sako pašnekovė.

Tokia gausybė žalčių gyvena Molėtų rajone, Bijutiškio kaime.

Vaizdo įraše matyti, kad tai – geltonskruosčiai žalčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją