„Sergejui Ivanovui meilė gyvūnams ir atsakomybė už juos visada buvo daugiau nei tušti žodžiai. Tokių žmonių kaip Sergejus dėka mūsų gyvūnai išgyveno šiomis baisiomis sąlygomis, jis buvo vienas iš tų, kurie parodė savo žmogiškumą. Skaudu prarasti tokius puikius žmones“, – Feldmano ekologinio parko darbuotojų pasisakymą socialinės žiniasklaidos puslapyje cituoja „Turist“.

Zoologijos sodas pridūrė, kad ekstremaliomis sąlygomis gyvūnai žūsta ne tik nuo bombardavimo ir šaudymo, bet ir nuo širdies smūgio. Gyvūnai, nuolat esantys ugnies linijoje, patiria nuolatinį stresą, o tai daro didelį neigiamą poveikį jų psichinei būklei ir elgesiui. „Zoologijos sodas nuolat apšaudomas, maisto beveik neliko, nuolat apšaudomi mūsų darbuotojai bando patekti prie išlikusių gyvūnų, kad galėtų juos kuo nors pamaitinti“, – sako parkas.

Išdužę stiklai

Feldmano ekologinį parką taip pat remia Estijos nevyriausybinė organizacija „Invisible Animals“.

„Padėtis labai kritiška. Gyvūnus reikia nedelsiant evakuoti. Kai kurie iš jų dabar yra pas pačius savanorius, o kai kurie – zoologijos sodo įkūrėjo Aleksandro Feldmano namuose. Tam reikia pastatyti laikinus aptvarus saugioje vietoje – iš esmės per kelias dienas turime padaryti tai, ką ekoparke kūrėme 10 metų, – rašoma socialiniame tinkle. – Visi šie mieli gyvūnai jau kelis kartus patyrė visą bombardavimo siaubą. Nuo tiesioginių žaizdų, stiprios baimės ir streso“.

Charkovo ekologiniam parkui padeda daug tarptautinių organizacijų ir zoologijos sodų visame pasaulyje. Paaukojus lėšų, gyvūnus bus bandoma perkelti į saugią vietą, parūpinti maisto ir sukurti naują, ramią buveinę. Vienas iš tų, kurie ištiesė pagalbos ranką ir suteikė moralinę bei materialinę paramą, yra Rygos zoologijos sodas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją