Beveik 1000 kilometrų atstumą iš Kijevo įveikęs ukrainiečių vilkikas, turėjęs apvažiuoti šiuo metu Rusijos pajėgų atakuojamą centrinį Žytomyro regioną, taip pat atvežė du karakalus ir Afrikos laukinį šunį, naujienų agentūrai AFP sakė Malgorzata Chodyla (Malgožata Chodyla).

Antradienį kelionę pradėjęs vilkikas visą naktį prastovėjo, nes susidūrė su atvažiuojančiais rusų tankais, pridūrė ji.

Pasienyje gyvūnai buvo perkelti į lenkų sunkvežimį.

Dokumentų neturinčius gyvūnus tapo įmanoma pervežti neseniai pasikeitus procedūras, numatytas Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijoje (CITES), o taip pat padedant Lenkijos vyriausiajam veterinarijos pareigūnui, pridūrė M. Chodyla.

Gyvūnų evakuaciją organizavusi Poznanės zoologijos sodo direktorė Ewa Zgrabczynska (Eva Zgrabčynska) sakė, kad šiuo metu palaiko ryšį su keliomis Vakarų organizacijomis, norinčiomis priimti šiuos gyvūnus.

Ji taip pat pradėjo lėšų gyvūnams rinkimo kampaniją.

Nepaistant karo, žvėris atlydėjusi Natalija Popova sugrįžo į Ukrainą, kad pasirūpintų 70 prieglaudoje likusių gyvūnų, sakė M. Chodyla.

Prieš dvejus metus E. Zgrabczynska organizavo devynių tigrų gelbėjimą. Jie buvo vežami į Rusiją, tačiau įstrigo italų vilkike Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.