„Išskirtinė Dzūkijos nacionalinio parko lankytoja toliau tęsia pažintį su pavasarėjančia parko gamta. Marcinkonių apylinkėse rudosios meškos pėdsakus vasario 7 dieną aptiko „Povilnio" medžiotojų klubo narys Liudas Pugačiauskas. Vasario 9 dieną meškutė pripėdavo jau pačiame šiauriniame Kapiniškių kaimo pakraštyje, matyt, rudoji be direkcijos leidimo ketino aplankyti Skroblaus rezervatą, bet jame neužsibuvo. Ačiū parko bičiuliui Sauliui Sasnauskui, pasidalinusiam vasario 12 dienos radiniu prie Ūlos, greta Mančiagirės stovyklavietės. Įdomu, kur ši parko viešnia keliaus toliau. Lauksime naujienų“, – rašo parkas savo feisbuko paskyroje.

Grynas.lt primena, kad meškos kartais užklysta į šalies teritoriją iš Baltarusijos. Specialistai pataria iš toli pamačius šį gyvūną jokiu būdu prie jo nesiartinti ir jo negąsdinti. Tokiu atveju reikia pasistengti nepastebėtam pasišalinti.

Apie pirmąjį kartą šiemet, kai meška apsilankė parko teritorijoje, daugiau paskaityti galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)