Užfiksuotais meškos pėdsakais pasidalino Dzūkijos nacionalinis parkas.

„Povilnio“ medžiotojų klubo narys Liudas Pugačiauskas Marcinkonių apylinkėse aptiko rudosios meškos pėdsakus. Taigi pavasaris jau čia pat, nes Dzūkijoje pabudo netik barsukai, ar pelkėje rytais trimituoja gervės, bet ir po paskutinį sniegą braido rudoji meška“, – feisbuke rašo Dzūkijos nacionalinis parkas.

Papildyta 12.34

L. Pugačiauskas sako, kad pirmadienį nuvykęs prie šėryklos pastebėjo rudosios pėdsakus. Kadangi tai pirmas atvejis, kai meškos pėdsakai fiksuojami būrelio teritorijoje, medžiotojas teigia iš karto nepatikėjęs.

Meškos Lietuvoje negyvena, tačiau kartais užsuka iš Baltarusijos. Medžiotojas sako, kad ši meška turėjo ateiti iš Baltarusijos per Čepkelių rezervatą, o apėjusi ratą greičiausiai grįžo atgal. Jos kartais pasirodo Marcinkonių, Biržų, Raseinių, Ignalinos kraštuose.

„Pėdsakai buvo nedidelės meškos, eita keliu, matosi, pėdos nebuvo šviežios, buvo apsnigtos, bet jų nesupainiosi, gamtoje kitų tokių nėra panašių“, – sako jis.

L. Pugačiauskas sutinka, kad vasario pati pradžia dar tikrai ankstyvas metas meškoms busti, tačiau jau yra pabudęs ir barsukas, taigi gamta rodo pirmuosius pavasario ženklus. Anot jo, meška žiemos miegu nebeužmigs, oras yra atšilęs, jau pamažu parskrenda paukščiai: „Žvėrių gyvenime prasideda migracija, naujų plotų ieškojimas, taip ir meška atėjo, bet, manau, neužsibuvo.“

Gyventojams baimintis dėl meškos nereikėtų, nes ji jau greičiausiai pasitraukusi iš Lietuvos. Specialistai pataria, iš toli pamačius šį gyvūną jokiu būdu prie jo nesiartinti ir jo negąsdinti. Tokiu atveju reikia pasistengti nepastebėtam pasišalinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)