Moteris pasakoja, kad stirniuką rado viduryje miesto, pievelėje prie parduotuvės. Jis ten tiesiog ramiai gulėjo ant žolės ir kažką kramtė. „Arti nėjau, kadangi žinau, kaip reikia elgtis su laukiniais gyvūnais. Paskambinau 112. Jie perdavė gamtos apsaugai. Stovėjau prie jo apie 30 minučių, kad kas praeidamas nesugalvotų jo liesti ar gąsdinti“, – pasakoja ji.

Ingos teigimu, netrukus su ja susisiekė aplinkosaugininkai. „Paaiškinau situaciją, stirniukas atsistojo, sužeidimų vizualiai matyti nebuvo, kojytės buvo sveikos. Pasakė, kad pranešė artimiausiam medžiotojų būreliui ir kad jie jau važiuoja jo pasiimti. Sakė laukti jau nebereikia, kadangi vieta užfiksuota, jie suras. Tad nuėjau. Žmonės rašė po nuotrauka, jog matė, kaip jį pasiėmė, kaip jie spėja, medžiotojai“, – pridūrė pašnekovė.

Stirna

Susisiekus su Aplinkos apsaugos departamento Kaišiadorių aplinkos apsaugos inspekcija, vyr. specialistė Aušra Žilinskienė patvirtino, kad stirniukas buvo paimtas ir pasakė, kad jis paleistas gretimame miške netoli Kaišiadorių. Anot jos, stirniukas buvo dar mažas, sužeidimų jį apžiūrėjęs medžiotojas nematė, todėl buvo nuspręsta jį paleisti atgal į gamtą.

Žmonės kalbėjo, kad stirniukas galėjo prisivalgyti rapsų, nuo kurių kiek apsvaigo ir prigulė pailsėti mieste.

Aplinkosaugininkai primena, kad pamačius laukinį gyvūną jo imti negalima. Jeigu jaunikliui reikia pagalbos, gyventojai turėtų skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui tel. (8 5) 273 2995.

Neteisėtai paimti laukiniai gyvūnai gali būti konfiskuoti. Už neteisėtą jų paėmimą, net ir turint geranorišką tikslą padėti, gresia ir administracinė atsakomybė. Jeigu gyvūnas dėl jį paėmusio žmogaus kaltės neišgyventų, būtų skaičiuojama ir gamtai padaryta žala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)