Ši kasmetinė tradicija, populiari tarp Vokietijoje veikiančių zoologijos sodų, reguliariai pritraukia papildomų lankytojų, kurių pastaruosius dvejus metus buvo ne per daugiausia dėl siaučiančios koronaviruso pandemijos.

Berlyno zoologijos sodo ir gyvūnų parko direktorius Andreasas Knieriemas paaiškino, kad gyvūnams eglutės yra tarytum „saldainiai“. Be to, šie medžiai kutena jų liežuvį, pridūrė zoologijos sodo atstovė spaudai Christiane Reiss.

„Daugelis mūsų zoologijos sodo gyventojų mėgsta Kalėdų eglutes. Matote, mes jas gauname palyginti šviežias, be blizgučių, nepanaudotas, nenupurkštas. Tiesiog tokias, kokios buvo nukirstos. Eglučių sudėtyje yra daug eterinių aliejų, spygliai sultingi, nesudžiūvę, todėl gyvūnams joks yra tarytum saldainiai“, – sako Berlyno zoologijos sodo ir gyvūnų parko direktorius Andersas Knieriemas.

„Šios tradicijos laikomės kiekvienais metais. Bendradarbiaujame su tam tikrais tiekėjais, kurie pristato neapdorotas eglutes mums. Dažniausiai neparduotų Kalėdų eglučių partiją gauname po Kalėdų praėjus dviem ar trims dienoms. Apie šią tradiciją nežinantys zoologijos sodo lankytojai nustemba, aptvaruose ir narvuose staiga išvydę galybę eglučių. Tiesa, mes nepriimame dovanų iš gyventojų ir prašome jų nenešti panaudotų Kalėdų eglučių. Kaip ir minėjau, turime keletą reguliarių tiekėjų, kurie kasmet pradžiugina mūsų gyvūnus“, – sako Christiane Reiss.

Ji taip pat pridūrė: „Pavyzdžiui, eglutės gali būti naudojamos kaip žaislai, ką ir daro man už nugaros esantys drambliai. Taip pat gyvūnams labai patinka eglučių kvapas, nes jis visiškai nepanašus į įprasto ėdalo kvapą. Medžių forma sukelia smalsumą – daugiau tokių daiktų aptvaruose nėra, o ragaujant eglutes spygliai kutena liežuvį.

Eglučių žievėje esančių sakų skonis yra kažkas nauja, kažkas įdomaus. Štai kodėl mūsų zoologijos sodo gyvūnai mielai kramsnoja eglutes ar su jomis žaidžia.“

Nenupirktomis Kalėdų eglutėmis džiaugėsi ne tik drambliai, bet ir bizonai, elniai bei berberiniai avinai.