„BirdLife Australia“ sukurtame albume skamba 53 labiausiai nykstančių Australijos paukščių rūšių giesmės. Jos savo populiarumu pranoko tokias žinomas muzikos grupes kaip „ABBA“ ir „The Weeknd“. Ką jau kalbėti apie Kalėdų mėgstamiausiuosius – Michaelą Buble ir Mariah Carey.

Albumo kūrėjams ne kartą teko valandų valandas tupėti prie krūmo, kad būtų įrašytas vos vienas trumpas cyptelėjimas. Davidas Stewartas, laukinės gamtos garso įrašų kūrėjas, daugiau nei 30 metų praleido rinkdamas retai girdimus Australijos laukinės gamtos garsus. Būtent jo paukščių įrašai buvo panaudoti albume.

Išleidus albumą gruodžio 3 d. buvo pradėta socialinių tinklų kampanija, skirta albumui patekti į Australijos „Aria“ muzikos pardavimo topus. Ir tai pavyko. „Songs of Disappearance“ pateko į istoriją ir tapo pirmuoju tokio tipo albumu, užėmusiu geriausiųjų penketuką.

„Šis albumas yra labai ypatingas įrašas. Jame girdėti retų paukščių, kurie gali neišlikti, jei nesusirūpinsime jų apsauga“, – „The Music Network“ sakė „BirdLife Australia“ generalinis direktorius Paulas Sullivanas.

„Nors ši kampanija yra linksma, tame, ką darome, yra ir rimtoji pusė, ir buvo džiugu matyti paukščių entuziastus, parodančius Vyriausybei ir įmonėms, kad australai rūpinasi šiais svarbiais sparnuočiais“, – pridūrė jis.

Remiantis Charleso Darwino universiteto atliktais tyrimais, vienam iš šešių Australijos paukščių dabar gresia pavojus. Ties išnykimo riba atsidūrė 216 iš 1299 sparnuočių rūšių. Tyrime, kuriame dalyvavo daugiau nei 300 paukščių ekspertų, nustatyta, kad klimato kaita priartino rūšis prie išnykimo.

2019 ir 2020 m. didžiuliai krūmynų gaisrai nusiaubė jų buveines, o „BirdLife Australia“ skaičiuoja, kad nykstančių paukščių rūšių skaičius išaugo net 25 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)