Sartų ežere Vilijos nufilmuotas vaizdas tikrai pakeri. Antradienį moteris jį iškart ir publikavo savo feisbuko paskyroje juokaudama, kad vyksta Sartų cepelinų balius. Iš tiesų ežere aptikti nedideli ledo kamuoliukai labai priminė šį patiekalą.

Įdomu tai, kad prieš kelias dienas labai panašus reiškinys pastebėtas Kanadoje, Manitobos ežere. Vaido įraše matyti, kad ežeras taip pat pasidengęs ledo rutuliukais.

Tuomet Albertos universiteto glaciologas Jeffas Kanavaugh paaiškino, kad ežere ledo rutuliukai susiformavo dėl peršaldyto vandens, kuris išlieka skystas net pasiekęs žemesnę nei užšalimo temperatūrą. Blaškomas vėjo, toks vanduo galiausiai virsta ledo rutuliukais.

Videoklipas su Manitobos ežere plaukiojančiais ledo kamuoliukais sulaukė itin didelio dėmesio socialiniuose tinkluose. Kai kurie komentatoriai juos netgi pavadino gamtos poezija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)