Kiekvieną migracijos sezoną per Izraelį keliauja šimtai milijonų paukščių, nusprendusių rinktis maršrutą virš sausumos, o ne žymiai rizikingesnį kelią virš vandens: pavasarį sparnuočiai keliauja į Šiaurę – Europą ir Aziją, o paskui grįžta atgal į Afriką. Iš tos daugybės – 45 tūkst. peralkusių pelikanų, bene didžiausių migruojančių paukščių.

Pakeliui jie taikosi skanauti Izraelio ūkininkų auginamą žuvį. Tai ne tik brangiai kainuoja patiems žuvų augintojams, bet ir gali būti labai pavojinga patiems paukščiams. Vienas iš sprendimų – pasiūlyti pelikanams alternatyvų restoraną. Kaip tarė, taip padarė: netoliese Izraelio Viduržemio jūros pakrantės, Mišrar Hašaron kibuce esančiame tvenkinyje pelikanų laukia tikra puota – beveik 2,5 tonų antrarūšės žuvies. Po trumpo atokvėpio sustiprėję paukščiai gali saugiai tęsti savo kelionę.

Izraelio gamtos apsaugos bendruomenės teigimu, per tūkstančių kilometrų kelionę kiekvieną sezoną žūva kone pusė migruojančių paukščių. Dėl to reikia kaltinti tiek plėšrūnus, tiek žmonių veiklą, pavyzdžiui, elektros oro linijas.