Pasak Atėnų naujienų agentūros, gaisras siautėjo netoli Figijos kaimo, kur buvo evakuoti du rajonai, ir artėjo prie pakrantėje esančio kurortinio Marmario miestelio. Vietos tarnybos ten ruošia laivus, kad prireikus galėtų evakuoti žmones.

Su stiprių vėjų pakurstytomis liepsnomis grūmėsi 46 ugniagesiai, 20 gaisrinių automobilių, trys vandenį pilantys lėktuvai ir du sraigtasparniai, informavo Graikijos priešgaisrinė tarnyba.

Prie Marmario krantų budi gelbėtojų laivai. Euboja yra į šiaurės rytus nuo sostinės Atėnų.

Išvakarėse civilinės saugos tarnybos perspėjo, kad pirmadienį daugelyje Graikijos vietovių kils „labai didelis gaisrų pavojus“.

Nuo liepos gamtiniai gaisrai nusiaubė Eubojos ir Rodo salas, taip pat šiauriau ir pietryčiau Atėnų esančius miškus bei dalį Peloponeso pusiasalio. Liepsnos pražudė tris žmones.

Pasak vyriausybės, nelaimė kilo dėl šalį apėmusios smarkiausios karščio bangos per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Klimatologai įspėja, kad ekstremalių orų reiškinių, įskaitant didžiulius gamtinius gaisrus, dėl žmogaus sukeliamo visuotinio atšilimo vis dažnės – taigi, gali tekti daugiau investuoti į avarines tarnybas ir įrangą bei griežtinti priešgaisrines taisykles.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)