Tai yra viena iš dekoratyvinių šermukšnių rūšių.

Paprastai šermukšnis turi sudėtinius lapus – kai ant vienos lapo šakelės yra išsidėstę mažesni, pailgi lapeliai. Tačiau nuotraukoje užfiksuoto šermukšnio lapai nėra sudėtiniai.

Nesudėtiniais lapais yra keletas šermukšnių rūšių Lietuvoje, kurias mėgstama sodinti kaip dekoratyvias sodybose, miestuose, skveruose. Tai yra gražiais žiedais ir lapais pasižymintys, dailiai nuaugantys medžiai.

Nuotraukoje galėtų būti užfiksuotas švedinis arba miltingasis šermukšnis. Tačiau švedinio šermukšnio lapo kraštas yra giliau banguotas, taigi greičiausiai nuotraukoje yra miltingasis šermukšnis.

Jam tipiški skėtiški žiedynai su baltais žiedeliais. Rudenį šermukšnis užmezga valgomus raudonus vaisius. Miltingojo šermukšnio vaisiai yra mažiau kartūs nei paprastojo šermukšnio.

Grynas kviečia skaitytojus siųsti nuotraukas, kuriose matytųsi kuo daugiau augalo dalių ar visas augalas. Tai leistų tiksliau juos identifikuoti.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)