Pirmą kartą anksti ryte kažkam pasibeldus į duris šeima išsigando – buvo netikėta, o ir svečių niekas nelaukė.

„Neseniai iš Lentvario persikėlėme į namą, aplink yra laukai ir ten gyvena kurapkos. Kartais jos ateina į mūsų pievelę, joje miega. Bet ši prašosi į svečius. Pirmą kartą labai išgąsdino beldimas apie 8 val. ryte“, – pasakoja moteris.

Antrą kartą užsukus kurapkai namuose buvo likę vaikai. Išgirdę beldimą, jie atidarė duris. Už jų vėl stovėjo tas pats paukštis. Žydrė sako, kad jai neramu, kodėl kurapka taip elgiasi? Ji spėja, kad jos beldimas gali būti susijęs su namo durimis, kurios turi veidrodžio efektą.

Ornitologas, „Pažinkime paukščius drauge“ edukacijų vedėjas Gediminas Petkus sako, kad kurapkos elgesį paaiškinti sudėtinga, tačiau jei namo durys išties yra veidrodinės ir paukštis jose mato savo atspindį, tai jis tikrai mano, kad tai yra kita kurapka ir bando su ja pabendrauti.

Jis sako, kad kartais taip elgiasi ir kiti paukščiai, pavyzdžiui, gandrai. Ornitologas taip pat yra nufilmavęs, kaip matydami savo atvaizdą ant šiukšliadėžės paviršiaus ją puola karklažvirbliai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)