Pagal gyventojų pranešimus buvo nustatytas šiurkštus medžioklės taisyklių pažeidimas. Taip pat sulaikyti du asmenys neteisėtai sumedžioję stirnos patiną.

„Medžioti tokį laukinį gyvūną asmenys gali tik turėdami medžioklės lapą. Neturint jo, tai daryti draudžiama. Primename, kad niekam nedaromos išimtys ir visiems galioja tokios pačios Medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklės. Taigi raginame laikytis taisyklių, kitu atveju gresia baudos, žalos gamtai atlyginimas ir teisės medžioti atėmimas“, – pabrėžia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Mindaugas Salys.

Iš pažeidėjų buvo paimtas šautuvas ir automobilis, kuriuo buvo gabenama neteisėtai sumedžioto stirnino skerdiena.

Asmenims, pažeidusiems Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles, bus surašyti administracinio nusižengimo protokolai ir gresia baudos nuo 800 iki 1800 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

Taip pat, teks atlyginti žalą, padarytą laukinei gyvūnijai – 1754,50 eurų.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)