Žuvis nuotraukoje – invazinis rytinis gružlelis (Pseudorasbora parva). Natūraliai jie yra paplitę Rytų Azijoje, Amūro baseino, Kinijos, Mongolijos, Korėjos ir Japonijos vandenyse. Gausiausios populiacijos stebimos Amūro ir Baikalo baseinuose.

Pirmą kartą rytiniai gružleliai į Europos vandenis pateko apie 1960 metus, panašiai tuo metu kartu su iš Vidurio Azijos atvežtais plačiakakčiais ir amūrais jie pateko ir į mūsų vandenis.

Ši žuvis užauga vos iki 10 cm ilgio, tad tai yra nei rekreacinei žvejybai nei maistui neaktuali rūšis. Visgi, konkuruodami su vietinėmis žuvų rūšimis gružleliai gali jas išstumti iš natūralių vandens telkinių, todėl jų plitimą būtina kontroliuoti.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)