Pirmą kartą stirną Pagubės soduose gyvenanti Vitalija sako pamačiusi prieš gerą mėnesį. Gyvūnas klaidžiojo gatvėmis. Moteris pamanė, kad stirna pasiklydo, todėl nusprendė ją palydėti link miško. Kadangi vyko į darbą automobiliu, ji važiavo stirnai iš paskos, kol ši priėjo mišką, rado tarpą tvoroje ir nėrė į tankmę.

Vis dėlto, tai nebuvo paskutinis jos apsilankymas. Penktadienio rytą moteris vėl pastebėjo gatvėmis vaikštinėjančią stirnaitę. Ji sako, kad tai jau trečias kartas, kai gyvūnas vienas ateina iki gyvenvietės ir vaikštinėja aplink.

„Kur nėra tvorų užsuka į kiemus. Spėju – pasivaišinti kažkuo iš lysvės. Ir kaimynas sakė, kad matė savo kieme. Jis kaip tik buvo nuėmęs tvorą“, – pasakoja ji.

Gamtininkas Andrejus Gaidamavičius sako, kad nuotraukose užfiksuota jauna stirnos patelė, kadangi nematyti ragiukų. Jai turėtų būti apie metus laiko. Anot jo, tokio amžiaus stirnos jau yra savarankiškos ir gyvena vienos. Netrukus ji pati gali susirasti partnerį ir susilaukti palikuonių.

Gamtininko teigimu, miško gyvūnai vis dažniau pasirodo miestuose. Pavyzdžiui, Vilniuje gyvena apie 500 lapių. Taigi, anot jo, tokie žvėrių apsilankymai arti žmonių namų jau nebeturėtų stebinti.
Stirna Pagubės soduose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)