„Akies krašteliu pamačiau kažką judant žolėje. Sušukau vyrui: stabdyk automobilį, aligatorius eina per gatvę! Jis sustojo ir mes stebėjome, kas vyks toliau“, – „The Dodo“ sakė moteris.

„Tikėjausi, kad viskas praeis ramiai, kadangi mano mažieji buvo automobilyje ir prilipę prie stiklo stebėjo aligatorių“, – pridūrė ji.

Moteris anksčiau ne kartą buvo mačiusi žolėje besiilsinčias gerves ir kadangi aligatorius ėjo ta kryptimi, ji suprato, kad paukščiai bando jį nuvyti.

„Gervės lipo jam ant kulnų. Iš pradžių tai buvo panašu į žaidimą „sek savo vadą“, tačiau kai tik aligatorius atsidūrė gatvėje, paukščiai išėjo priešais jį, kad palydėtų jį namo. Gervės elgėsi tarsi sargybiniai. Išskleistais sparnais jos užtvėrė jam kelią ir švelniai nukreipė atgal. Jos veikė kaip tikra komanda. Buvo nuostabu matyti, kaip gervės išskleidė sparnus, kad atrodytų didesnės ir nukreiptų aligatorių“, – pasakojo Mallery Neptune.

Aligatorius greitai suprato žinutę ir pasisuko atgal prie tvenkinio, o gervės jį lydėjo toliau. Šeimai stebėti tokį reginį buvo tikras gyvenimo nuotykis.

„Mes buvome matę aligatorių, besišildančių saulėje prie tvenkinių, bet niekada neteko matyti jų kertančių gatvę ar bendraujančių su gervėmis tokiu būdu. Buvo labai smagu tai stebėti“, – teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)