„Mes pastebėjome, kad tai labai mažas voriukas. Jis pradėjo megzti tinklą. Mes atsargiai jį perkėlėme ant žemės ir nufotografavome“, – „The Dodo“ sakė vyras.

Iš tiesų šis voriukas atrodo labiau panašus į nedidelį vaisių ar daržovę nei į savo tikruosius giminaičius. Dėl šios priežasties angliškai jie vadinami „agurkiniais vorais“ (angl. cucumber spider), tačiau lietuviškas jų pavadinimas yra raudondėmiai vorai.

Raudondėmis voras

Šie keistai mieli voriukai dažniausiai aptinkami kai kuriose Europos šalyse, taip pat – Šiaurės Amerikoje ir Centrinėje Azijoje. Dažniausiai gamtoje jie pastebimi gegužės-rugsėjo mėnesiais. Vis dėlto, juos pamatyti gana sunku, nes jie yra labai gerai prisitaikę pasislėpti.

Žalios spalvos jie yra neatsitiktinai. Savo tinklus šie voriukai mezga tarp lapų ir gėlių stengdamiesi likti kuo arčiau žemės. Taigi, nenuostabu, kad šis poros rastas voriukas atsidūrė ant vieno iš jų bato.

Šie voriukai paprastai nenaudoja slėptuvių, tačiau dėl žalios spalvos tarp lapų ir žolių juos pamatyti išties nelengva.

„Esu matęs panašių vorų anksčiau, tačiau tai būna itin retai“, – sakė jis.

Galiausiai mažą arbūziuką primenantis voriukas nuropojo savais keliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)