Kažko labai neįprasto tokiame elgesyje nėra. Nudžiūvę medžiai yra patogūs paukščiams tūpti. Jaunikliai jau yra išsiritę ir ūgtelėję, jiems nėra tiek vietos lizde, taigi jie kartais nakvoja susirinkę į medžius ar kur nors ant stulpų. Šiuo metu jau yra prasidėjusi šienapjūtė, taigi gandrai tokiais būriais susitelkia, kai maitinasi. Be abejo, jeigu suprastėjo oras, jie tiesiog ieškojo, kur galėtų nutūpti.

Migracijos metu rugpjūčio mėnesį gandrai pakankamai dažnai stebimi sutūpę tokiuose sausuose medžiuose. Jie ilsisi. Jaunikliai palikę lizdus jau ruošiasi tokioms migracinėms kelionėms, intensyviai maitinasi, tada dažniau tupia į medžius nakvynei būryje.

Tai gali būti ir neperinčių gandų būrelis, nes tokių taip pat yra. Jie dar nesudarė poros arba nesėkmingai perėjo. Tokiu atveju jie taip pat laikosi tokiais būriais ir kartu skraido.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)