„Naglių gamtiniame rezervate (Smiltynė-Nida 26-27 km; Nida-Smiltynė 16-17 km), šalia vienos iš aikštelių ant kelio dažnai sėdi arba guli apsukri lapė. Tai galimai niežais (odos erkučių sukeliama liga) sergantis gyvūnas, kuris įsigudrino apsimetinėti sužeistu, o prie jo sustojus automobiliui tuoj pat pasveiksta ir gailiomis akimis ima kaulyti maistą“, – rašoma parko „Facebook“ paskyroje.

Lapė

Vairuotojų prašoma Naglių gamtinio rezervato teritorijoje vairuoti atidžiai, kad gyvūnas nebūtų sužeistas, ir automobilių savininkai nepatirtų nuostolių. Taip pat prašoma gyvūno nemaitinti.

„Taip pat visų prašome nemaitinti laukinių gyvūnų, nes dabartinė situacija kelią grėsmę žmonių saugumui ne tik dėl galimo autoįvykio, bet ir galimai sergantis niežais gyvūnas gali užkrėsti žmones bei Jūsų naminius augintinius“, – teigia Kuršių Nerijos nacionalinis parkas.

„Lai laukiniai gyvūnai būna laukiniai, nejaukinkime ir laikykimės pagarbaus atstumo“, – sakoma įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)