Rado kulkos dalį

Gegužės pradžioje prie J. Basanavičiaus g. 21-ojo namo Kėdainiuose buvo pastebėtas katinas, nevaldantis galinių kojų. Nakčiai jis buvo priglaustas neabejingos moters, o iš pačio ryto pristatytas į veterinarijos kliniką Kaune.

„Atlikus rentgeną paaiškėjo liūdna žinia. Katino stubure įstrigusi metalo skeveldra (gali būti kulkos). Šlapimo pūslė pilna, katinas pats negali nusišlapinti ir ne tik. Trauma tikrai ne vakar dienos. Nuo šliaužiojimo ant kojų jau susidarė šašai. Deja, bet katinui padėti nebeįmanoma. Būkite atsargūs – tame rajone išleisdami gyvūnus į kiemą“, – informavo Kaune įsikūrusios prieglaudos „Katino svajonė“ atstovai.

Ne pirmą kartą

Kėdainių miesto gyventojai jau ne kartą teigė susidūrę su asmenimis, kurie šaudo į katinus. Tiesa, žmonės apie juodus darbelius policijos neinformavo, todėl tyrimų dėl sužalotų gyvūnų pradėta nebuvo.

„Mes patys išsiaiškinsime ir tada apie juos pranešime policijai. Taip būti negali, tai tęsiasi jau ne vienus metus. Tai vienas, tai kitas atvejis girdisi“, – sakė sužalotą gyvūną radęs žmogus.

Ir Liepų alėjoje

Balandžio mėnesį apie sušaudytą katiną informavo Liepų alėjoje gyvenantys žmonės.

„Būkite atsargūs su savo augintiniais. Buvo pašauta mano katė. Nuvežus pas veterinarą paaiškėjo, kad ji buvo sužalota orinio šautuvo kulka. Aš nesuprantu, kokio proto žmogus gali taip elgtis? Kokiam antžmogiui rankos pakilo šaudyti į gyvūnus? Užkliuvo jau nebe pirmas gyvūnas. O jei užklius vaikas? Kas per padaras gyvena šitoje gatvėje? Rankas tokiam nukirsti reikia. Kuo katė nusikalto, kad vaikšto? Dabar katė, o gal ryt vaikas pasimaišys?“ – tąkart pykčio neslėpė katės šeimininkė.

Sušaudė gulbę

Nuo kulkos Kėdainiuose šiais metais kentėjo ne tik katinai, bet ir gulbės. Viena buvo sušaudyta ir nugaišo. Kitą pavyko išgelbėti.

„Šiais metais daug kartų vykome gelbėti laukinių gulbių. Viena jų kovo mėnesį nugaišo ir esu jau 100% įsitikinęs, jog ji buvo sušaudyta iš orinio šautuvo. Akivaizdžiai buvo matomos keturios šautinės žaizdos. Apie viską buvo informuoti veterinarijos specialistai“, – dėstė asociacijos „Gamtos parkas“ atstovas Gytis Gaubys.

Galite pranešti

Apie žiaurų elgesį su gyvūnais galite pranešti policijos pareigūnams ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistams.

Ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas konkrečiu atveju, bus nuspręsta apklausus įvykio liudininkus, įtariamuosius.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.