„Šį poravimosi sezoną, be mūsų vyriškos ir moteriškos pingvinų porų, turime ir dvi tos pačios lyties poras, kurios taip pat atlieka savo lizdų ritualus“, – sako „Sea Life“ vadovė Catherine Pritchard.

Vienas pingvinų poravimosi ritualų - potencialiam partneriui įteikti akmenuką, kuris vėliau bus naudojamas kuriant lizdą būsimiems kiaušiniams.


Anot akvariumo, tos pačios lyties pingvinų poros yra gana dažnos. Kartais šios poros pasiima perėti kitų pingvinų porų paliktus kiaušinius.

„Be jokios abejonės mūsų gentoo pingvinai yra vieni mylimiausių padarų ir mes labai patenkinti, kad galime laiku atverti duris, kad svečiai galėtų pamatyti jų nuostabius piršlybų ritualus“, - sakė „Sea Life“ vadovė.

„Gentoo pingvinai yra tikri romantikai, o jų pasimatymai yra tokie unikalūs, kad iš jų aistros ir įsipareigojimo rasti porą žmonės tikrai turėtų ko pasimokyti“, – teigia ji.

Pingvinai

Poravimosi metu paukščiai akvariume yra atidžiai stebimi. Darbuotojai prižiūri, kaip jie kuria lizdus, reguliariai juos sveria. „Mūsų priežiūros komanda stebi pingvinų progresą ir tikimės, kad iki atsidarymo mums pavyks sulaukti naujo jauniklio kolonijoje“, – sakė C. Pritchard.

„Sea life“ akvariumas vėl atidaromas pirmadienį po paskutinio karantino švelninimo apribojimų palengvinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)