Tai yra musė zvimbeklė. Lietuvoje nedaug tirta labai įdomios biologijos musių šeima (lot. Bombyliidae). Pasaulyje yra aprašyta daugiau kaip 4000 musių zvimbeklių rūšių. Lietuvoje gyvena apie 20 skirtingų jų rūšių.

Skirtingų rūšių musės skiriasi dydžiu. Jos gali būti nuo kelių milimetrų iki kelių centimetrų dydžio, taip pat jos skiriasi ir gyvenimo būdu. Dalis jų yra plaukuotos ir primena bites ar kamanes. Manoma, kad panašumas į geluoninius vabzdžius joms padeda išvengti kai kurių plėšrūnų.

Suaugusios musės minta žiedų nektaru, tad dalyvauja kai kurių augalų apdulkinimo procese. Jos puikiai skraido. Šios musės nėra retos, tačiau dažniausiai sutinkamos pavienės musės, o ne jų grupės.

Jeigu ir jūs pamatėte nepažįstamą paukštį, roplį, augalą ar grybą, siųskite nuotraukas redakcijai el. paštu grynas@grynas.lt ir gaukite atsakymą tiesiai iš gamtininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)