Kadangi aštriašnipis eršketas yra viena labiausiai nykstančių eršketinių žuvų rūšių, prieš paleidžiant visi eršketai buvo pažymėti elektroniniais žymekliais, leisiančiais juos stebėti ir gauti daugiau informacijos apie migraciją, mitybą ir kt.

Žymeklis

„Žuvivaisos specialistai teigia, kad labai svarbu pagavus specialiu žymekliu pažymėtą eršketą paskambinti žymeklyje įrašytu numeriu +370 670 58892 ir pranešti, kur jis buvo pagautas. Taip pat būtina eršketą iš karto paleisti atgal į vandenį“, – sako Jonavos AAI vyresnioji specialistė Laurita Puškova.

Be to, priduria L. Puškova, žuvivaisos specialistai pažymi, kad po 7–10 metų eršketai galimai grįžta į tą vietą, kurioje buvo paleisti. „Taigi tikimės, kad dabar paleistos žuvys po keleto metų ir grįš į Šventosios upę Upninkų kaime“, – sako aplinkosaugininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)