Lankytis muziejuje leidžiama ne didesnei nei 2 asmenų grupei, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius. Muziejus dirbs tris dienas per savaitę – penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais.

Muziejaus direktorė Olga Žalienė teigia, kad lankymasis muziejuje yra visiškai saugus: bilietai parduodami tik internetu, vienu metu leidžiama lankytis ne daugiau kaip 160 žmonių, visi privalo būti su kaukėmis.

„Nors dalis ekspozicijų veikia atvirame ore – pingvinai, ruoniai, Šiaurės jūrų liūtas yra lauko baseinuose, tačiau ir čia, muziejaus kieme, lankytojai privalo būti su kaukėmis“, – saugumo reikalavimus pabrėžė Olga Žalienė.

Taip pat ji atkreipė dėmesį, kad dėl saugumo gali būti apribotos interaktyvios, liečiamos ekspozicijų dalys, o akvariumo pastate yra organizuotas vienkryptis judėjimas.

Bilietus muziejaus lankytojai gali įsigyti tik elektroniniu būdu muziejaus bilietų sistemoje www.ljm.lt. Per dieną muziejuje leidžiama apsilankyti beveik 1000 lankytojų, atsižvelgiant į tai, kad kiekvienam jų skiriamas 20 m2 lankomo muziejaus ploto. Lankytojų skaičius reguliuojamas bilietus parduodant konkrečiam kasvalandiniam įėjimo į muziejų laikui.

Muziejuje jau galima užsisakyti ir gyvas edukacines programas, ekskursijas bei kitas paslaugas. Tačiau jos teikiamos ne didesnėms nei 2 asmenų grupėms, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius, užsiregistravus iš anksto.

„Mums itin svarbu, kad lankytojas jaustųsi ir būtų iš tiesų saugus, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Todėl ekspozicijoje gausu priemonių, patalpos nuolat dezinfekuojamos, vėdinamos, o galimų didesnių lankytojų susibūrimų vietos pažymėtos ryškiaspalve grindų juosta.“

Muziejaus lankytojai prašomi laikytis ir bendrųjų karantino reikalavimų, o turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių neaptarnaujami.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)