2021 m. vasario 27 d. Vilniaus GGAI pareigūnai vykdė mėgėjų žvejybos kontrolę Vilniaus ir Švenčionių r. sav. Reido metu buvo patikrinti 87 žvejai mėgėjai, nustatyti 7 pažeidimai.

Pravalo ežere (Vilniaus r. sav.) du asmenys žvejojo ant ledo neturėdami žvejo mėgėjo bilietų, vienas jų neturėjo ir smaigų. Už šiuos pažeidimus jiems skirti įspėjimai.

Trys asmenys žvejojo Ilgio ežere (Švenčionių r. sav.), kuriame vykdoma limituota žvejyba, neturėdami žvejo mėgėjo kortelių, suteikiančių teisę žvejoti tame vandens telkinyje. Už žvejybą be žvejo mėgėjo kortelių šiems asmenims gresia baudos nuo 90 iki 170 eurų.

Dar du asmenys buvo sulaikyti žvejojantys Girutiškio gamtiniame rezervate (Švenčionių r. sav.). Už žvejybą draudžiamoje vietoje jiems gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų ir yra privalomas nusižengimo padarymo įrankių – 2 žieminių meškerių konfiskavimas. Taip pat pažeidėjai privalės atlyginti 93,6 Eur žalą gamtai už rezervate sugautus ešerius (2,08 kg).

Laimikis

Vilniaus GGAI primena, kad nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. vyksta akcija „Lydeka 2021“, todėl aplinkos apsaugos pareigūnai vykdo sustiprintą mėgėjų žvejybos kontrolę tiek savaitgaliais, tiek švenčių dienomis.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad nuo sausio 1 d. iki balandžio 20 d. draudžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę, o nuo vasario 1 d. iki balandžio 20 d. galioja draudimas gaudyti lydekas.

Už neteisėtą lydekų žvejybą asmenims gresia baudos nuo 120 eurų iki 300 eurų su nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat reikia atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 240 eurus už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)