Po to, kai ekskursija baigėsi laukinėse Džordžijos salose, 43 metų fotografas ir jo svečiai nusileido Solsberio lygumoje, kad nufotografuotų savo koloniją, kurioje yra daugiau nei 120 tūkst. karališkųjų pingvinų.

Kol Yvesas išpakavo saugos įrangą, grupė paprastų vienspalvių paukščių plaukė kranto link, tačiau vienas neįprastas paukštis atkreipė jo dėmesį. Pastebėjęs jauniklį su ryškiomis plunksnomis, Yvesas greitai čiupo fotoaparatą ir nufotografavo tai, ką jis vadina „dar nematytu“ geltonu pingvinu.

Iš Gento (Belgija) kilęs fotografas sakė: „Aš dar niekada nemačiau ir negirdėjau apie geltoną pingviną. Tame paplūdimyje buvo 120 tūkst. paukščių ir jis buvo vienintelis geltonas. Jie visi atrodė normalūs, išskyrus šį. Tai tikrai buvo kažkas kita. Tai buvo nepaprastai unikali patirtis.“

Fotografas tvirtino, kad pingvino beveik atogrąžų plunksnų spalvą sukėlė leucizmas - mutacija, neleidžianti plunksnose gaminti melanino ir suteikianti gyvūnui baltą, blyškią ar dėmėtą spalvą.

Leucizmo laipsnis gali būti skirtingas ir „nuspalvinti“ nuo vos kelių iki visų plunksnų ir gali varijuoti nuo „melanistinio“ pingvino, kurio baltos dalys paprastai yra juodos, iki „albinistinio“ pingvino, kuris neturi melaninų ir yra visiškai baltas.

Daugelis pingvinų rūšių turi keletą retų individų, turinčių šį spalvų modelį, sakė „National Geographic“ pingvinų ekspertas P. Dee Boersma iš Vašingtono universiteto Sietle.

Yveso turas su „Quark Expeditions“ 2019 m. gruodžio mėn. tęsėsi dar aštuonias savaites, palikdamas tūkstančius nuotraukų, kurias reikėjo peržiūrėti, o tai reiškia, kad jis nuotraukas išleido tik dabar.

Jis sakė: „Jau 30 metų svajojau vykti į Pietų Džordžiją, kai pamačiau savo pirmąjį Davido Attenborough dokumentinį filmą ir šiuos pingvinus. Tikrai buvo verta, dar ir prieš tai, kai pastebėjome šį geltoną pingviną. Tai buvo baimingai įkvepiantis vaizdas - pamatyti tūkstančius šių paukščių ant uolos viduryje šio didžiulio, laukinio vandenyno.“

„Tai buvo dangus, kurį jis nuleido mums. Jei visa tai būtų buvę už 50 metrų, nebūtume galėję gauti šios gyvenimo galimybės“, - pridūrė fotografas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)