„Netoleruosime jokių neteisėtų pažeidėjo veiksmų. Bet kuriam asmeniui, nepaklūstančiam teisėtiems aplinkosaugininko reikalavimams, gresia mažų mažiausiai administracinė atsakomybė“, – teigia Aplinkos apsaugos departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Šiaulių aplinkosaugininkai, gavę pranešimą, kad Šiaulių miesto savivaldybės Rėkyvos ežere asmuo neteisėtai sugavo lydeką, skubiai nuvyko į įvykio vietą. Beieškant nurodyto asmens, buvo patikrinti ir kiti sutikti žvejai. Kadangi jų buvo ne vienas, pareigūnai išsiskirstė.

Šiaulių aplinkosaugininkei priartėjus prie vieno iš žvejų ir paprašius parodyti dėžę su laimikiu, asmuo nustūmė aplinkosaugininkę ir įmetė lydeką į eketę.

„Asmens buvo paklausta, ar neturi sugavęs lydekų. Sulaukiau atsakymo – sugavau. Tada aš pasilenkiau prie žvejybinėje dėžėje esančio balto nepermatomo maišelio. Prisilietus prie jo, žuvis suspurdėjo ir pasirodė lydekos galva. Paprašiau žvejo mėgėjo atsitraukti, nes norėjau užfiksuoti lydeką. Tačiau netikėtai pilietis griebė lydeką, stipriai trenkė man į raktikaulį ir įmetė lydeką į vandenį“, – teigia Šiaulių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnė Jovita Martinonienė.

Aplinkosaugininkės teigimu, asmuo kategoriškai neigė sugavęs lydeką, bet pripažįsta, kad ėmėsi veiksmų prieš pareigūnę.

Pažeidėjas, pareigūnės akivaizdoje nusprendęs atsikratyti pagautos lydekos, atsakomybės neišvengs. Jam gresia bauda iki 300 eurų, reikės atlyginti aplinkai padarytą žalą – 240 eurų. Taip pat paimti pažeidimo padarymo įrankiai.

Be to, kadangi neįvykdė pareigūno teisėtų reikalavimų, pažeidėjui pradėta administracinė teisena ir gresia bauda iki 700 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)