Kone visas 460 paprastųjų grindų būrys, kuris įstrigo Makvorio Uosto įlankoje retai apgyvendintoje Tasmanijos vakarinėje pakrantėje, jau yra žuvęs.

„Gavome tikslesnius skaičius ir galime patvirtinti, kad 380 delfinų nugaišo“, – sakė Tasmanijos parkų ir laukinės gamtos tarnybos vadovas Nicas Deka (Nikas Dika).

Pasak jo, išgelbėta 50 delfinų ir dar yra apie 30 įstrigusių gyvų delfinų.

Delfinai pirmadienį buvo pastebėti viename paplūdimyje ir ant dviejų tik laivais pasiekiamų smėlio seklumų netoli Strono miestelio. Buvo pradėta didelė jų gelbėjimo operacija, kurioje dalyvavo 60 aplinkosaugininkų, savanorių ir vietos žuvų ūkių darbuotojų.

Darbas didžiuliame plote yra labai sekinantis „fiziškai ir emociškai“, sakė N. Deka.

Pirmiausia buvo gelbėjami pusiau vandenyje esantys gyvūnai. Kai kurie antradienį išgelbėti delfinai trečiadienio naktį vėl užplaukė ant seklumų, kaip prognozavo banginių elgesio ekspertai.

Pareigūnai dabar nukreips dėmesį į gaišenų šalinimą; trečiadienį atvyksta vertintojai parengti sutvarkymo plano.

Tasmanijoje palyginti dažni atvejai, kai kur nors įstringa banginiai ar delfinai, tačiau šįkart įstrigusių delfinų skaičius gali būti didžiausias per šalies istoriją.

Kodėl delfinai ir banginiai užplaukia ant seklumų ar metasi į sausumą, nežinoma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)