Šie darbai nenutrūko ir per karantiną, gamtosaugos ekspertai vyksta į buveinių ir paukščių apsaugai svarbias teritorijas ieškoti rūšių, kurios apibūdina bendrą teritorijos būklę.
Plačiosios dusios patinas

Šįkart kartu su entomologu Giedriumi Švitra vykome į Trakų rajoną, prie Akies ežero ir apyežerio, priklausančių „Natura 2000“ teritorijų tinklui. Kelionės tikslas – rasti ypatingų plėšrūnių, kurių aukomis gali tapti smulkūs vėžiagyviai, buožgalviai, žuvų mailius ir vabzdžių lervos. Tai yra Lietuvoje retos ir visoje Europoje saugomos dvijuostė nendriadusė ir plačioji dusia. Plačiau susipažinti su šiomis mūsų ežerėlių gyventojomis galite vaizdo reportaže.
Apsaugos tikslų nustatymas buveinių apsaugai svarbioms teritorijoms ir paukščių apsaugai svarbioms teritorijoms vykdomas įgyvendinant LIFE integruotąjį projektą „Natura 2000” tinklo valdymo optimizavimas Lietuvoje”.
Dvijuostė nendriadusė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)