Anykštėnė Laima „Anykštai" pasakojo, kad maždaug prieš mėnesį gulintį gatvėje automobilio partrenktą šakalą matė Anykščiuose, J. Biliūno gatvėje.

Dar sykį panašiu laiku moteris sakė mačiusi bėgantį šakalą per J.Biliūno gatvę prie siauruko pervažos.
„Pasakojau žmonėms, kad mačiau šakalus mieste, bet jie iš manęs juokėsi. Sakė, kad čia gal koks šuo išbadėjęs. Bet šuo visai kitoks būna, net ir kai liesas", - pasakojo moteris.

Laima pasakojo, kad galimai matytas šakalas buvo su ilgomis kojomis ir ilgu snukiu, šėriuotas. Pasižiūrėjusi, kaip šie gyvūnai atrodo internete, neabejojo, kad Anykščiuose matė tikrai šakalą, pasakojo, kad dabar bijanti net eiti prie konteinerių išmesti šiukšles.

Anykštėnė Indrė pasakojo galimai šakalą mačiusi savo kieme Anykščiuose, Gedimino gatvėje.

„Tas gyvūnas buvo toks nušiūręs, panašus į lapę, su ilga uodega, bet ji buvo be kailio, tačiau per ilgomis kojomis, kad būtų lapė.Toks labai negražus gyvulys", - pasakojo Indrė.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Anykščių skyriaus medžioklės žinovas Rimantas Pečkus sakė, kad maža tikimybė, jog po Anykščius lakstė šakalai.

„Ir medžiotojui šakalą nuo šuns būtų sunku atskirti, nes šunų mišrūnų yra visokiausių. Maža tikimybė, kad tai buvo šakalai, nes šis invazinis gyvūnas Lietuvą pasiekia daugiau iš pietų pusės", - sakė R. Pečkus.

2018 metais Delfi rašė apie šakalus Lietuvoje. Tuomet pamario gyventojai sulaukė netikėto keturkojo svečio – šakalo. Tai Lietuvos faunai nebūdingas plėšrūnas, nuo seno gyvenantis Šiaurės Afrikoje, pietų ir pietryčių Europoje.

Tiesa, šakalas mūsų šalyje pastebimas jau ne pirmą kartą. Negana to, mokslininkai turi duomenų, kad šis plėšrūnas čia yra atsivedęs ir jauniklių.

Daugiau apie tai galite skaityti čia.