Pažeidėjas buvo sulaikytas po to, kai Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai, gavę informacijos apie vėlyvą vakarą tvenkinyje statomus tinklus, naktį nusprendė surengti pasalą.

Paryčiais (apie 4 val.) inspektoriai pastebėjo link tvenkinio einantį vyrą, kuris, įbridęs į tvenkinį, ištraukė iš jo tinklą ir visai ne už ilgo grįžo atgal tiesiai aplinkosaugininkams į rankas. Iš pradžių asmuo teigė, kad tinklą rado, tačiau matydamas, kad neišsisuks, prisipažino padaręs nusižengimą.

Dar vienas pažeidėjas sulaikytas antradienio vakarą, po to, kai buvo gautas telefoninis pranešimas, kad Nemuno senvagėje ties Jurbarko miesto nuotekų valykla, kaip įtariama, žvejojama tinklais.

Į nurodytą vieta nedelsiant nuvykę būdraujantys aplinkos apsaugos pareigūnai sulaikė asmenį, kuris apklausiamas prisipažino pastatęs vieną tinklą. Vandenyje rasto tinklo ilgis – 90 m.

Už padarytus pažeidimus asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių – statomųjų tinklų – konfiskavimu. Kadangi nė vienas iš asmenų žuvų sugauti nespėjo, žuvų ištekliams padaryta žala skaičiuojama nebus.

AAD dėkoja pilietiškiems gyventojams, pranešantiems apie pastebėtus tinklus ir juos statančius asmenis, bei primena, kad vandens telkinyje pastebėjus nepažymėtus, draudžiamus žvejybos įrankius, neišimant jų iš vandens, reikia apie tai pranešti aplinkosaugininkams. Tai galima padaryti skambinant bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.